Wat is content marketing? Content marketing is een relatief nieuwe vorm van online marketing die al een aantal jaar hard aan populariteit wint. Desalniettemin is nog niet iedereen hiermee bekend. Laat staan dat elk bedrijf of iedere ondernemer content marketing gebruikt. Dat is een gemiste kans. De kans is namelijk groot dat wanneer je weet wat content marketing precies is en wat dit voor jou kan betekenen, jij hier ook mee aan de slag wilt gaan.

Wat is content marketing?

Content marketing is een vorm van online marketing waarbij je aan je naamsbekendheid, sales, imago of klantenbinding werkt door middel van het publiceren van content, veelal in de vorm van blogs, artikelen, video’s of podcasts.

Content marketing is een laagdrempelige vorm van marketing in veel facetten. Elke organisatie of iedere professional kan zich hiermee bezig houden. Zoals bij alles geldt ook hierbij echter wel dat kwaliteit telt.

Content marketing is geen agressieve vorm van marketing. Hoewel je content produceert met het oog op een uiteindelijk doel (bijvoorbeeld meer sales, het genereren van leads of het aanvragen van meer informatie), is de commerciële boodschap minder sterk aanwezig dan bij de meeste andere vormen van (online) marketing. Juist dat is de kracht van content marketing. Overigens hoeft het doel niet per definitie commercieel van aard te zijn. Deze vorm van marketing kan ook perfect worden ingezet om het imago te verbeteren of aan klantenbinding te doen.

Wat zijn de voordelen van content marketing?

Content marketing kent tal van voordelen. Het is dan ook een marketingvorm die voor iedereen geschikt is. Redenen om voor content marketing te kiezen, zijn:

  • Het is de meest laagdrempelige vorm van online marketing
  • Content marketing is zeer kostenefficiënt
  • Het kan worden ingezet voor tal van doeleinden
  • Je kunt een enorm bereik genereren
  • Andere gebruikers en kanalen kunnen jouw content verspreiden
  • Het is een duurzame vorm van marketing (content blijft behouden en vindbaar)
  • Je werkt aan je SEO en domain & page authority.
  • Resultaten zijn meetbaar
  • Je kunt continu optimaliseren
  • Er is altijd een geschikt format (bijvoorbeeld blogs)

Wij verzorgen de beste content voor jou

Wil jij jouw content marketing uitbesteden? Dan zijn wij hiervoor de ideale partij. Onze content marketeers léven content. Al vele jaren. Wij werken voor uitgeverijen, bedrijven en ondernemers en kunnen je van A tot Z helpen. Zo maken wij een content strategie, produceren wij je content en zorgen wij voor optimale distributie voor een maximaal bereik.

Daarbij hanteren wij scherpe prijzen en leveren wij altijd 100% maatwerk. Wij zorgen voor de content die het beste past bij jou of jouw organisatie, doelen en uiteraard wordt alles verzorgd in jouw tone of voice en geoptimaliseerd voor jouw doelgroep.

Neem contact op met ContentmarketKing

Heb je een vraag of wil je geheel gratis en vrijblijvend een offerte op maat ontvangen? Neem contact met ons op.